Είναι πάντα ωραίο μια εικόνα να καταφέρνει να σε κάνει να πατήσεις το “κλικ”. Πόσο μάλλον να πατήσεις και το κουμπί “Κοινοποίηση”. Γι’ αυτό δεν παλεύει άλλωστε τόσος κόσμος  που ασχολείται με τα Social Media και την επιστήμη που τα περιβάλλει;

Τέλος πάντων. Εγώ είδα αυτή την εικόνα και έκανα και το “κλικ” και πάτησα και την “Κοινοποίηση”. Γιατί; Γιατί το GIF αυτό έπαιξε με το μυαλό μου, με τις αναμνήσεις μου, με τα συναισθήματά μου για ορισμένα από τα αντικείμενα. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που δένονται με τα πράγματα αλλά είμαι από αυτούς που εκτιμούν αυτό που προσφέρει καθένα από αυτά. Και δεν είμαι ο μόνος!

Το νόημα της τεχνολογίας είναι να κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη. Και αυτό συμβαίνει αναμφίβολα. Υπάρχουν όμως και αυτές οι στιγμές που θα ήθελες ο χρόνος να είχε μείνει λίγο πίσω, να μπορείς να γυρίσεις στις κλασικές αξίες. Κάθε γενιά έχει φυσικά τις δικές της αξίες και το GIF αυτό ενσαρκώνει εκείνες πριν την αλλαγή της χιλιετίας.

Εγώ ένιωσα νοσταλγία. Θα ήθελα πού και πού να έχω ένα γραφείο όπως αυτό του 1981. Τότε που η επικοινωνία είχε ουσία και δεν μίκραιναν οι λέξεις… που όταν ζούσες κάτι το ζούσες με όλο σου το είναι και όχι με το μισό (ή και περισσότερο) να είναι στο διαδίκτυο.

Δεν είμαι μόνος. Πολλοί σχολίασαν το GIF αυτό εκφράζοντας τις ίδιες σκέψεις με εμένα. Το χαίρομαι αυτό! Μου θυμίζει να χρησιμοποιώ εγώ την τεχνολογία και να την αποτρέπω από το να ελέγχει αυτή εμένα. Όσο μπορώ. Τουλάχιστον εγώ προσπαθώ. Εσύ;

giphy

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020