Έχεις επιχειρήση ή είσαι επαγγελματίας που διαφημίζεσαι στο Instagram; Έχεις χρησιμοποιήσει σχεδόν ένα χρόνο τώρα τη δυνατότητα διαφήμισης ανάμεσα στα Instagram Stories των χρηστών; Πολλοί διαφωνούν με την τοποθέτηση. Άλλοι πάλι διαφωνούν με το χώρο και το χρόνο που τους δίνεται, αφού αυτός είναι αρκετά σύντομος και περιορισμένος. Τι θα έλεγες όμως αν σύντομα αυτός ο χώρος και ο χρόνος μεγάλωναν; Θα είχες τη δυνατότητα να πεις πιο διαφορετικά και εύκολα τη δική σου ιστορία. Γι’ αυτό και το Instagram ήδη δοκιμάζει τη μορφή Carousel στις διαφημίσεις των Stories.

Πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες δημιουργούν και βλέπουν καθημερινά ιστορίες στο Instagram. Από μία έως αμέτρητες “παυλίτσες” περιεχομένου, συνθέτουν την καθημερινή ιστορία κάθε χρήστη. Δεν ίσχυε το ίδιο και για τις διαφημίσεις στο σημείο αυτό. Με το δικαίωμα μόνο μιας ιστορίας και τον περιορισμό του χρόνου, οι εταιρείες πιέζονταν για να περάσουν το μήνυμά τους σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα. Είναι λογικό όμως να χρειάζονται παραπάνω χρόνο. Και είναι λογικό και από την πλευρά του δέκτη. Ο κάθε χρήστης θα έχει πλέον περισσότερο χρόνο να συνδεθεί με το brand και να δεχθεί το μήνυμα που έχει να του δώσει. Και αφού λοιπόν οι εταιρείες το ζητούσαν έντονα, το Instagram τους το έδωσε.

Η επιλογή διαφήμισης με μορφή Carousel μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία ξεχωριστά κομμάτια περιεχομένου. Φωτογραφία, βίντεο, stickers και μεγαλύτερη σχεδιαστική ελευθερία θα είναι τα στοιχεία που θα απογειώσουν τη συγκεκριμένη αγορά που αποκτά τώρα νέες δυνατότητες. Κι αν μέχρι τώρα την δυνατότητα Carousel την έχουν μόνο εταιρείες όπως η Coca-Cola, η Gap και η Paramount, περίμενε. Σύντομα θα γίνει διαθέσιμη σε όλους.

Πώς θα εκμεταλλευτείς λοιπόν τη διαφήμιση Carousel για το δικό σου Story;

h/t: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020