Μάλλον το φθινόπωρο είναι η εποχή του “μαραθωνίου”. Δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Μαραθώνιοι στο τρέξιμο, μαραθώνιοι στη φωτογραφία, μαραθώνιοι και στο design. Το Designathon ξεκίνησε το 2013 και αφορά όλους αυτούς τους νέους  Graphic ή Digital Designers από 18 – 33 χρονών.

Ακόμα και το πως σε περιγράφουν νομίζω είναι τέλειο. Ψάχνουν όλους όσοι έχουν τη γραφίδα ως προέκταση του χεριού τους. Όσοι υποφέρουν από τενοντίτιδα και το design έχει γίνει η δεύτερη φύση τους. Όλοι λοιπόν που θα συμμετάσχουν στις 32 ώρες του μαραθωνίου αυτού θα σχηματίσουν ομάδες και θα σχεδιάσουν! Οι ομάδες θα αποτελούνται από έναν Graphic και έναν Digital Designer. Κι αν έχεις ήδη έτοιμη ομάδα να το σημειώσεις όταν θα συμπληρώνεις τη φόρμα εγγραφής! Θα σχεδιάσουν την οπτική επικοινωνία μιας δουλειάς. Από το λογότυπο μέχρι και την παρουσίασή της στο διαδίκτυο. Και που ξέρεις; Ίσως στο τέλος να τη δουν να βγαίνει Live.

designathon_fb_cover-04-_1100png

Και επειδή η έμπνευση δεν καταπιέζεται και έρχεται όποτε θέλει, οι συνθήκες θα είναι ιδανικές. Ομιλητές από τα καλύτερα creatives στην Ελλάδα θα είναι εκεί για να ρωτήσεις, να μάθεις και να αντλήσεις έμπνευση. Κι αν κολλήσεις, θα υπάρχουν και μέντορες στις ομάδες ακριβώς γι’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και ναι, οι καλύτερες ομάδες θα κερδίσουν βραβεία. Αλλά το καλύτερο στο άφησα για το τέλος. Μουσική, μπύρα, φαγητό και καφέδες – όλα τα απαραίτητα καύσιμα δηλαδή – θα είναι διαθέσιμα για σένα. Μόνη πρόκληση; Θα τσουγκρίσεις ή όχι τη μπύρα σου με αντίπαλο Designer πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;

Ας πούμε τώρα τις βασικές πληροφορίες. Το Designathon 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Found.ation, Ευρυσθέως 2 & Πειραιώς 123. Η εγγραφή σου είναι δωρεάν. Μην ξεχάσεις ωστόσο να έχεις μαζί σου portfolio και το Mac ή το PC σου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα ή ακολούθησε το Designathon στο Facebook.

Designathon 2016 και η δημιουργίκοτητα βάζει φωτιά στις γραφίδες για 32 “μαραθώνιες” ώρες.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020