“Τι θα γινόταν αν…;” Αρκετές φορές οι διαφημιστές χρησιμοποιούν αυτή την ερώτηση για να ξεκινήσουν με μια νέα καμπάνια. Ήταν μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι που η Apple παρουσίασε την “Appocalypse“, μια εκδοχή του κόσμου χωρίς εφαρμογές. Ακολουθώντας λοιπόν μια παρόμοια λογική, η Amazon μας παρουσιάζει τη μέρα που η Alexa χάνει τη φωνή της. Η Alexa, που είναι ο έξυπνος προσωπικός βοηθός της εταιρείας, έχει μια πλέον γνωστή και χαρακτηριστική φωνή. Τι θα γινόταν λοιπόν αν ξαφνικά την έχανε;

Στην καμπάνια, η Alexa χάνει τη φωνή της ξαφνικά, λες και είναι κανονικός άνθρωπος που κάτι του συμβαίνει. Κι έτσι ακριβώς αντιμετωπίζεται το ζήτημα. Η εταιρεία έχει φυσικά έτοιμους κάποιους – διάσημους – αντικαταστάτες. Κανείς τους όμως, όπως θα καταλάβεις, δεν είναι σαν την Alexa. Η παρουσία τους βέβαια είναι αισθητή, προκαλεί γέλιο και σε κάνει να φαντάζεσαι πολλά παρόμοια σενάρια. Δες και θα καταλάβεις.

Εκτός από το ότι η καμπάνια παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Super Bowl, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που ασχολούμαι με αυτή. Αρχικά, ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες (λόγω του τρέιλέρ της) και τις πιο επιτυχημένες του φετινού Super Bowl. Έπειτα, είναι αυτό το χαμόγελο που καταφέρνει να σου μεταφέρει. Άλλωστε η Amazon είναι η εταιρεία που ακόμα και το λογότυπο της “χαμογελάει”. Τέλος, γιατί η Alexa είναι μια βοηθός με βάση τη φωνή κι αυτό είναι ένα θέμα που κυκλοφορεί αρκετά τον τελευταίο καιρό.

Οι διαφημιστές αρχίζουν να επενδύουν και πάλι σε ηχητικές διαφημίσεις. Διαφημίσεις στοχευμένες στο κοινό που χρησιμοποιεί τέτοιους βοηθούς. Και καθώς προστίθεται άλλο ένα κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα σε εταιρείες και το κοινό τους, όλοι θέλουν να πάρουν το μερίδιό τους. Τα διαφημιστικά μέτωπα έχουν γίνει πλέον τόσα πολλά, που αν δεν επιλέξεις τα κατάλληλα, κινδυνεύεις.

Την καμπάνια εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν από κοινού το δημιουργικό γραφείο Lucky Generals και η δημιουργική ομάδα της Amazon, D1.

Θα ήθελες τελικά κάποια άλλη φωνή αντί της Alexa;

h/t: AdWeek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020