Εντάξει, το 2017 τα διαδραστικά βίντεο και τέτοιου τύπου καμπάνιες είναι αρκετά συνηθισμένα. Θέλω όμως να θυμηθείς πως ήταν όλα αυτά το 2007 που το Facebook δεν είχε ακόμα καθιερωθεί ως ο “βασιλιάς”. Τι γινόταν τότε; Πώς ερχόσουν σε επαφή με το κοινό με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο; Πόσο εύκολα μπορούσες να το βάλεις να κάνει μια κίνηση και να σε κάνει… viral; Η OgilvyOne Athens σήμερα μας θύμησε τον τρόπο. Αφορμή; Η προώθηση των Vodafone Livefeeds και η δυνατότητα ανανέωσης χρόνου μέσω διαδικτύου.

Το 2007, το email μάρκετινγκ ήταν στα καλύτερά του και αποτελούσε ένα από τα πιο δυνατά όπλα προώθησης. Γι’ αυτό και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ένα email με ένα link αρκούσε για να γίνει η αρχή. Δε θα πω παραπάνω πριν δεις το βίντεο.

Δεν ξέρω αν έφτασες στο τέλος του, αλλά αν έπαιρνες το email μπορούσες να το προωθήσεις και στους φίλους σου. Πάνω από το 10% του κόσμου του ελληνικού διαδικτύου είδαν το βίντεο και η χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας για τη Vodafone αυξήθηκε κατά 8%. Τα βραβεία διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα η OgilvyOne Athens, με ένα post στο Facebook μας θύμησε την καμπάνια και ήταν σα να μας λέει “θα σέβεστε”. Η αλήθεια είναι ότι δε μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Καμπάνιες σαν κι αυτή είναι μαθήματα για τους νέους που ασχολούνται με το ψηφιακό μάρκετινγκ και πώς αυτό υλοποιείται με έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο.

Εσύ δε θα τη βοηθούσες;

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020