“Κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον ωκεανό. Αν δεν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας μπορεί να φτάσουμε στο σημείο η θάλασσα να έχει περισσότερο πλαστικό παρά ψάρια”. Αυτή είναι η ατάκα που συνοδεύει το βίντεο που θα δεις παρακάτω. Πρόκειται για ένα έξυπνο και δημιουργικό βίντεο που προσπαθεί να μας ευαισθητοποιήσει για το θέμα της μόλυνσης των θαλασσών από το πλαστικό. “Keep the beaches clean” λοιπόν.

Όταν είδα το βίντεο την πρώτη φορά, δε μπορούσα να μη σκεφτώ τον χαρακτηριστικό πελεκάνο της ελληνικής καμπάνιας. Το “Keep the beaches clean” αντιστοιχεί ξεκάθαρα στη φράση “Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές”. Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος προσπαθεί να μας περάσει αυτό το μήνυμα εδώ και 35 χρόνια. Πότε θα ακούσουμε πραγματικά και θα κάνουμε την κίνηση να βοηθήσουμε;

Πώς σου φάνηκε; Πληροφοριακά, το βίντεο δημοσιεύθηκε από τη σελίδα του Plastic Change International και δημιουργήθηκε από το The Animation Workshop. Η εμφάνιση του θεού Ποσειδώνα νομίζω είναι αρκετά επιβλητική και προσωποποιεί κάτι που για μας είναι απρόσωπο και αδύναμο. Τον ωκεανό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας όταν μια πράξη μας, ή η αποφυγή της, επηρεάζει και άλλους γύρω μας. Αυτό είναι το μήνυμα. Αν θες κι εσύ να βοηθήσεις, μπορείς να βρεις παραπάνω πληροφορίες για τον οργανισμό στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Όσον αφορά τη δύναμη του βίντεο και της κοινοποίησης στα Social Media, ένα έχω να σου πω. Το βίντεο ανέβηκε στις 5 Ιουνίου και ενώ στο YouTube έχει μόνο 2,6 χιλιάδες προβολές, στο Facebook οι προβολές ανέρχονται στα 22,4 εκατομμύρια! Οπότε την επόμενη φορά που θα έχεις ένα βίντεο στα χέρια σου, σκέψου πρώτα. Σκέψου τι θέλεις να πετύχεις με την προβολή του και σε ποιο κοινό. Έτσι, θα επιλέξεις την κατάλληλη πλατφόρμα, για τους κατάλληλους λόγους. Κι αν χρειαστείς βοήθεια σε τέτοιου είδους αποφάσεις, εδώ είμαστε εμείς!

Θα την κάνεις την κίνηση να πετάξεις το σκουπίδι στον κάδο;

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020