Είναι Παρασκευή απόγευμα. Έχουν ξεκινήσει οι Παραολυμπιακοί αγώνες και θα κρατήσουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Και το Twitter κάνει χαμό. #Paralympic Emojis και νέες δυνατότητες στα μηνύματα. Έχουμε πολλά να πούμε. Ας μιλήσουμε για το Twitter.

Όταν κάτι συμβαίνει, την ίδια ώρα το Twitter παίρνει φωτιά. Ίσως το πιο δυνατό χαρτί του δημοφιλούς Social Medium είναι η ζωντανή του ανταπόκριση. Το θέμα των ημερών αυτών; Οι Παραολυμπιακοί αγώνες. Εκτός όμως από το hashtag #Paralympics με το οποίο κάποιος μπορεί να παρακολουθεί το θέμα αυτό, το Twitter έκανε διαθέσιμα τα #Parolympic Emojis.

wersm-can-now-join-conversation-twitter-paralympics-emojis-img-1024x576

Όπως βλέπεις, εκτός από τα γενικά και τα μετάλλια, τα περισσότερα αθλήματα έχουν κι αυτά τα δικά τους emojis. Και μόνο με το να πληκτρολογήσεις το hashtag που θες, θα ενεργοποιήσεις και την εικόνα του. Ένα επιπλέον καλό στοιχείο είναι ότι δεν είναι μόνο στα Αγγλικά. Δεν έχει ελληνικά αλλά τέλος πάντων. Αν κάποιος γράφει στο Twitter σε Πορτογαλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Κορεάτικα και Ιαπωνικά, έχει στη διάθεσή του την ίδια δυνατότητα.

Θέμα δεύτερο του απογεύματος. Νέα στοιχεία και νέες δυνατότητες στο κομμάτι των άμεσων μηνυμάτων της εφαρμογής. Εκεί που άλλα Social Media αφαιρούν δυνατότητες για να εστιάσουν σε άλλες πιο δυνατές, το Twitter κάνει τώρα βήματα μπροστά. Επιτέλους!

wersm-twitter-direct-messages-new-features-657x360

Καιρό τώρα – για να μην πω χρόνια! – οι περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων διαθέτουν αυτές τις δυνατότητες. Δε μπορώ ειλικρινά να καταλάβω γιατί το Twitter άργησε τόσο να δώσει δύναμη σε ένα τέτοιο στοιχείο του. Μέχρι τώρα ήταν ήδη αρκετά δυνατό του χαρτί. Έμοιαζε όμως σα να είχες απλά μια δυνατότητα ανταλλαγής e-mail. Τώρα πλέον μπορείς να δεις αν ο άλλος διάβασε το μήνυμα, αν γράφει αυτή τη στιγμή καθώς και προεπισκόπηση ενός link που μπορεί να έχει στείλει. Τα βασικά δηλαδή! Τέλος πάντων… κάλλιο αργά παρά ποτέ! Κι αν δε θες να φαίνεται ότι διάβασες το μήνυμα του άλλου, μπορείς και να το απενεργοποιήσεις ως δυνατότητα.

Με κινήσεις όπως τα #Paralympics Emojis και οι νέες δυνατότητες στα DMs το Twitter μένει στη μάχη.

ΗΤ: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020