Πολλές φορές η αφορμή για μια φωτογραφική καμπάνια είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Αρκετές φορές η αφορμή αυτή προέρχεται από ένα κακό γεγονός. Ο στόχος ωστόσο συνήθως παραμένει ένας. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση. Το να μη μένει πια ο αποδέκτης της καμπάνιας αδιάφορος σε θέματα που είναι πολύ σημαντικά. Αυτό ακριβώς έγινε και με το γεγονός που δημιούργησε την καμπάνια “It Happened”.

Η αφορμή; Ο Brock Turner, πρώην φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Stanford, που επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια αναίσθητη γυναίκα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η ποινή του ορίστηκε στους 6 μήνες αλλά αποφυλακίστηκε έχοντας διανύσει μόνο τη μισή. Για ακόμα μια φορά, πολλοί αισθάνθηκαν ότι η δικαιοσύνη δεν έδρασε όπως θα έπρεπε. Έτσι, η Yana Mazurkevich, απο το Ithaca College της Νέας Υόρκης, δημιούργησε τη φωτογραφική συλλογή “It Happened”. Ο λόγος για τη δημιουργία αυτής της καμπάνιας είναι ξεκάθαρα το να συνεχιστεί η συζήτηση γύρω από το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης. Δείχνει με έντονο τρόπο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και μας αφορά όλους. Δεν είναι σωστό λοιπόν να γίνεται συζήτηση μόνο αφού συμβεί κάτι τέτοιο.

Για μεγαλύτερη εμβέλεια του μηνύματός της, η νεαρή φοιτήτρια το διέδωσε μέσα από την πλατφόρμα Current Solutions. Μια πλατφόρμα που προβάλλει ιστορίες που αφορούν την ισότητα των φύλων, τη βία ανάμεσα σε ζευγάρια και τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η συλλογή “It Happened” αγγίζει θέματα που γνωρίζουμε αλλά δύσκολα μιλάμε γι’ αυτά.

protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-1 protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-2 protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-3 protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-4 protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-5protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-9 protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-6 protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-7 protest-brock-turner-release-it-happened-yana-mazurkevich-8

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020