Εκεί στο Quintly έχουν πάρει την έρευνα γύρω από τα Social Media σοβαρά. Και δεν έχουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. Αυτή τη φορά ανέλυσαν 6,2 εκατομμύρια posts από 20.000 λογαριασμούς στο Instagram κατά τη διάρκεια του έτους 2016. Οι λογαριασμοί χωρίστηκαν σε 6 κατηγορίες ανάλογα τους ακόλουθους που είχε ο καθένας. Είναι εμφανής η αύξηση της χρήσης των emojis από όλες τις κατηγορίες. Σχεδόν το 56% των λογαριασμών χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα emoji σε κάθε post.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Quintly, Julian Gottke, υπάρχει λογική εξήγηση γύρω από αυτό το θέμα. Όταν βλέπουμε την έκφραση ενός emoji, ο ανθρώπινος εγκέφαλος μεταφράζει την έκφραση αυτή όπως ακριβώς θα τη μετέφραζε αν τη βλέπαμε σε έναν άλλο άνθρωπο απέναντί μας. Προκαλεί λοιπόν τα ίδια συναισθήματα. Κι αν κάτι έχει γίνει κατανοητό τα τελευταία χρόνια στα Social Media, είναι ότι το συναίσθημα δημιουργεί δέσμευση – engagement σε απλά ελληνικά – και αυτό είναι η δύναμη πια. Έχουμε ξεφύγει από την κυριαρχία ενός απόλυτου αριθμού από ακόλουθους και μας ενδιαφέρει η διάδραση μεταξύ των λογαριασμών. Αυτό φαίνεται κι από τα ποσοστά που θέλουν μεγαλύτερη διάδραση κατά 17% σε posts τα οποία εμπεριέχουν emojis.

Είτε στην περιγραφή ενός post είτε ακόμα και στα σχόλια, τα emojis είναι παντού. Τώρα πια έχουν καταλάβει και τον κόσμο των Stories σε συνδυασμό με διάφορα stickers που είναι διαθέσιμα. Πολύ συχνά τα σχόλια κάτω από ένα post δεν περιέχουν καν λέξεις, αλλά μιλούν μέσα από emojis. Αυτό φαίνεται και από την έρευνα, η οποία εστιάζει και στο ποια emojis χρησιμοποιήθηκαν πιο πολύ μέσα στο 2016. Νομίζω δε θα διαφωνήσεις με αυτά που θα δεις παρακάτω.

Εσύ λοιπόν πόσο συχνά χρησιμοποιείς emojis στο Instagram; Μήπως να αυξήσεις το ποσοστό σου για καλύτερα αποτελέσματα; Είτε μιλάμε για τον προσωπικό σου λογαριασμό ή για το λογαριασμό κάποιας εταιρείας που μπορεί να διαχειρίζεσαι, είναι πολύ σημαντικό να ακούς και να μαθαίνεις από όσα οι άλλοι ψάχνουν για σένα.

Η έρευνα μίλησε. 😉

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020