Το είχα διαβάσει αρκετά τις τελευταίες μέρες, αλλά χθες βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση. Από το Μάρτιο του 2016 και μετά εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο διαφημίσεις με παραπάνω από μία φωτογραφίες. Στο Instagram ήταν διαθέσιμη αυτή η δυνατόητα μόνο για διαφημίσεις. Μέχρι τώρα. Πιθανό να έχεις δει τέτοια posts και στο Facebook, σε posts από άρθρα από blogs και sites που δεν είναι διαφημίσεις. Δεδομένης της ευκολίας που παρέχουν, με το πέρασμα του έτους, τέτοια posts γίνονταν όλο και πιο δημοφιλή. Το κυριότερο πλεονέκτημά τους είναι ότι βάζεις σε ένα post περισσότερο περιεχόμενο. Και μην ξεχνάς, “το περιεχόμενο είναι βασιλιάς” (“Content is King”).

Μέχρι τώρα λοιπόν στο Instagram, επέλεγες μια φωτογραφία, ένα Boomerang ή ένα βίντεο, έκανες όλη την επεξεργασία, πρόσθετες περιγραφή και tags και το κοινοποιούσες. Αλλά ήταν μόνο ένα στοιχειο από μια ολόκληρη ιστορία που κρύβεται από πίσω. Τώρα λοιπόν, μπορείς σε ένα μόνο post να πεις όλη την ιστορία! Μπορείς να προσθέσεις μέχρι 10 στοιχεία, είτε φωτογραφίες είτε βίντεο, να επεξεργαστείς σε φίλτρα και εμφάνιση το καθένα ξεχωριστά και αφού νιώσεις έτοιμος, να περάσεις σε περιγραφή και tags και να τη μοιραστείς με όσους σε ακολουθούν. Μπορείς να αλλάξεις μέχρι και τη σειρά των στοιχείων που έχεις επιλέξει. Τα νέα αυτά posts θα τα καταλαβαίνεις από τις τελίτσες που θα έχουν από κάτω. Οι τελίτσες σημαίνουν ότι κάνοντας δεξιά ή αριστερά, υπάρχει παραπάνω περιεχόμενο.

Κατά τη γνώμη μου είναι μια αναμενόμενη κίνηση που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο Instagram. Αυτό γιατί δίνει ένα μέρος της μαγείας των Stories, στο προσωπικό προφίλ του καθενός. Πολλά από αυτά που βλέπουμε σε ένα Story, θα θέλαμε να είναι διαθέσιμα για παραπάνω από 24 ώρες. Κι αυτό ακριβώς προσφέρει η νέα δυνατότητα. Κι αν το Snapchat θέλει να λέει ότι θα γίνει πλατφόρμα media, το Instagram προχωρά στο να δώσει την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου σε κάθε χρήστη ξεχωριστά. Ετοιμαστείτε για mini εκπομπές και αναμεταδόσεις. Όλα αλλάζουν στα προφίλ μας πια.

Έτοιμοι για μια ακόμα αλλαγή στο Instagram;

Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη με την έκδοση 10.9 του Instagram για Android και iOS.

HT: Instagram Blog

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020