Μέχρι τώρα ο Johnnie Walker “συνέχιζε να περπατάει” μόνος του, χωρίς κάποια παρέα. Η εμβληματική του φιγούρα καθώς και η γνωστή φράση “Keep Walking” είχαν καταστήσει το ίδιο το ποτό παγκόσμια αναγνωρίσιμο. Πλέον όμως δεν έχει να σκεφτεί μόνο τον εαυτό του. Καλωσορίζει δίπλα του την Jane Walker, μια γυναικεία φιγούρα με την ανάλογη ενδυμασία. Αυτή τη φιγούρα καλείται να υποστηρίξει και να τη βοηθήσει να ακουστεί η φωνή της σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας έτσι τη φυλετική ισότητα.

Έπειτα από πάνω από 100 χρόνια “μοναχικής” πορείας, η νέα γυναικεία φιγούρα αποτελεί φόρο τιμής στις γυναίκες παγκοσμίως. Το θέμα της φυλετικής ισότητας παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Ο Μάρτιος, εκτός από το ότι εμπεριέχει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), στην Αμερική είναι ο μήνας αφιερωμένος στις γυναίκες που είχαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας.

Με αφορμή τα παραπάνω, παρουσιάζεται για το μήνα Μάρτιο το Johnnie Walker Black Label “Jane Walker Edition”. Στη προσπάθεια υποστήριξης των γυναικών στον επαγγελματικό, πολιτιστιό και πολιτικό τομέα, η εταιρεία θα δωρήσει 1$ δολάριο για κάθε μπουκάλι που θα παραχθεί. Με την κίνηση αυτή σκοπεύει να στηρίξει δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Το κίνημα Monumental Women επιθυμεί να κατασκευάσει ένα μνημείο στο Central Park της Νέας Υόρκης. Το μνημείο αυτό θα υμνεί την Αμερικανίδα γυναίκα ψηφοφόρο, αφού σε κανένα από τα υπάρχοντα 23 ιστορικά μνημεία του πάρκου δεν υμνείται μια αληθινή γυναίκα. Ο δεύτερος οργανισμός που θα υποστηριχθεί είναι ο She Should Run. Η ομάδα αυτή στηρίζει γυναίκες στον πολιτικό τους αγώνα.

Αλλά εμείς εδώ συνήθως δίνουμε και τα εύσημα εκεί που πρέπει. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το brand του Johnnie Walker από το 2014, είναι η Anomaly. Το Creative Agency δεν έφτιαξε την Jane Walker σκεπτόμενη το 2018. Απλά, έπρεπε να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή. Αρχική σκέψη παρουσίασης της Jane, ήταν η στιγμή που θα είχε εκλεγεί η Hillary Clinton, κάτι που όμως δεν έγινε τελικά. Οπότε η Jane έπρεπε να περιμένει πριν ξεκινήσει κι αυτή να περπατά. Εκτός από το σχεδιασμό του logo και της νέας συσκευασίας, η εταιρεία δημιούργησε και μια ολοσέλιδη καταχώρηση. Η καταχώρηση εκτός από το πιο πρόσφατο τεύχος του New Yorker, θα τοποθετηθεί σε Vanity Fair, New York Times, Financial Times, Time Magazine κ.α..

Πώς σου φαίνεται εσένα η γυναικεία παρέα του Johnnie Walker;

h/t: AdWeek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020