Γράφεις κάποιο σενάριο; Είσαι σκηνοθέτης αλλά έχεις μια μισή ιστορία που θα ήθελες βοήθεια για να την ολοκληρώσεις; Μια μικρού μήκους ταινία είναι μια μεγάλη ιδέα στο μέγεθος μιας μικρής ιστορίας. Όλα πρέπει να ειπωθούν και να γίνουν σε πολύ λίγο χρόνο. Δύσκολο και προκλητικό έργο. Γι’ αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί το Εργαστήριο Σεναρίου “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες”.

Το Εργαστήριο Σεναρίων Ταινιών Μικρού Μήκους θα πραγματοποιηθεί από τις 17 ως τις 25 Οκτωβρίου 2016. Η υποβολή συμμετοχής με σενάριο ωστόσο έχει καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016. Απευθύνεται σε ομάδες σεναριογράφου, σκηνοθέτη ή σε σκηνοθέτες/σεναριογράφους (σε περίπτωση που είναι το ίδιο πρόσωπο) που ενδιαφέρονται να τελειοποιήσουν το σενάριο μιας μικρού μήκους ταινίας με σκοπό την παραγωγή της.

13913563_660122850816655_6351660983938551588_o

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή των τελικών συμμετεχόντων είναι:

Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα επιλεγούν (12) δώδεκα για να συμμετάσχουν στο εργαστήριο σεναρίου. Με το πέρας του εργαστηρίου, τα τρία (3) καλύτερα σενάρια θα χρηματοδοτηθούν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σύμφωνα με το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους του Ε.Κ.Κ. Επιπλέον, για τα τρία (3) αυτά σενάρια, σε περίπτωση που επιλεγούν να συμμετάσχουν σε κάποιο pitching forum Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ, θα καλυφθούν από το Ε.Κ.Κ. τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τυχόν κόστος συμμετοχής στο Φεστιβάλ. Tα ονόματα των δώδεκα (12) συμμετεχόντων που θα περάσουν στη δεύτερη φάση θα ανακοινωθούν αρχές Οκτωβρίου.

Το εργαστήριο σεναρίου διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Media. Θα διεξαχθεί υπό την καθοδήγηση έγκριτων και βραβευμένων σεναριογράφων και script editors από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις δύο τελευταίες μέρες το εργαστήριο θα πλαισιωθεί από σεμινάρια, ελεύθερα για το κοινό, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, με θέμα την παραγωγή, τη διανομή και την προώθησή της μικρού μήκους ταινίας, με εισηγητές επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με ποιους όρους και προϋποθέσεις μπορείς να συμμετάσχεις;

  1. To σενάριο πρέπει να αντιστοιχεί σε ταινία διάρκειας 10-20 λεπτών.
  2. Το σενάριο μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε κινηματογραφικό είδος και θεματολογία.
  3. Σενάρια που βρίσκονται σε επίπεδο treatment δεν θα γίνονται δεκτά.
  4. Ο υποψήφιος σκηνοθέτης/σεναριογράφος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον μία (1) μικρού μήκους ταινία.

Ο φάκελος υποβολής πρέπει να περιλαμβάνει:

  1. Το σενάριο στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
  2. Βιογραφικό σκηνοθέτη και σεναριογράφου (έως 500 λέξεις)
  3. Link προηγούμενης ολοκληρωμένης ταινίας/ταινιών του υποψήφιου σκηνοθέτη ή σεναριογράφου.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραδώσουν και όποια άλλα στοιχεία θεωρούν χρήσιμα για την υποστήριξη της πρότασής τους, όπως:

  1. Φάκελο με αισθητική προσέγγιση της ταινίας. Ενδεικτικά: φωτογραφίες, storyboard, αναφορές σε άλλα έργα, ηχητικό υλικό, κ.ά.
  2. Σημείωμα προθέσεων σκηνοθέτη/ σεναριογράφου και αναφορά στην καλλιτεχνική προσέγγιση αναφορικά με το σενάριο που θα κατατεθεί (έως 500 λέξεις)

Η αποστολή του φακέλου θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@gfc.gr και eleni.temponera@gmail.com με τίτλο “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες – Φάκελος Κατάθεσης”

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής μπορείς να βρεις στο επίσημο Δελτίο Τύπου.

Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες. Η ιδέα και η ιστορία γίνονται πράξη.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020