Κάθε μέρα εκατομμύρια κόσμος κάνει αναζήτηση στο Google, και αρκετοί από αυτούς ψάχνουν πληροφορίες για διακεκριμένα άτομα και οργανισμούς. Τώρα λοιπόν το Google πειραματίζεται με έναν νέο τρόπο μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να μαθαίνουν άμεσα τα νέα που τους αφορούν από επιλεγμένες οντότητες που αναζητούν και όλα αυτά μέσα από το Google.

logo-highlight-footer

Πιστοποιημένοι λοιπόν χρήστες και οργανισμοί θα μπορούν να επικοινωνήσουν με κείμενο, εικόνες και βίντεο άμεσα μέσα στο Google. Το να δημιουργεί κανείς περιεχόμενο είναι γρήγορο και απλό και αφού δημοσιευθεί, το περιεχόμενο αυτό θα εμφανίζεται άμεσα στα αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με αυτόν που το δημοσίευσε. Κάθε δημοσίευση θα μπορεί ακόμα να κοινοποιηθεί στα υπόλοιπα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Το μόνο κακό αυτή τη στιγμή είναι ότι λόγω του ότι η νέα αυτή δυνατότητα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος ατομικά ή ως οργανισμός είναι να μπει σε μια λίστα αναμονής. Τι να κάνουμε; Αργά ή γρήγορα νομίζω θα γίνει και επίσημο.

Προσωπικό σχόλιο: Η μάχη αρχίζει να κορυφώνεται θαρρώ ανάμεσα στους κολοσσούς Google και Facebook με το τελευταίο να προσπαθεί να μπει τελευταία στα βαθιά νερά μιας μηχανής αναζήτησης. Μήπως αυτή η κίνηση από το αντίπαλό του δέος έρχεται τώρα να υποβιβάσει κι άλλο τη σημασία του διάσημου κοινωνικού δικτύου στο μέλλον; Άλλη μια περίπτωση που ισχύει το γνωστό: “Ο χρόνος θα δείξει”.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020