“Πρώτη φορά παγκόσμια”, λέει ο τίτλος και έρχομαι να εξηγήσω. Είναι η πρώτη φορά που κάθε Toyota παγκοσμίως ακολουθεί μια συγκεκριμένη πολιτική και μια συγκεκριμένη καμπάνια. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα τη χώρα και την αγοραστική δύναμη του εκάστοτε κοινού. Ίσως είναι και η πρώτη φορά που η εταιρεία δημιουργεί μια τέτοια καμπάνια. Μια καμπάνια που τη συστήνει στον κόσμο πλέον ως εταιρεία με στόχο την ελευθερία της κίνησης. Και μάλιστα σε γενικό επίπεδο και όχι στο περιορισμένο επίπεδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τίτλος της καμπάνιας; “Start Your Impossible” – “Ξεκίνα το δικό σου Αδύνατο”. Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο που φανερώνουν το δυναμισμό στην ψυχή των ανθρώπων. Το δυναμισμό αυτό που δεν τους περιορίζει και τους κάνει να μη σταματούν σε κανένα εμπόδιο. Το δυναμισμό που μπορεί να αποτέλεσει πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο στο να μην τα παρατήσει, να εξελιχθεί. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η Toyota είναι ξεκάθαρο. Κάθε άνθρωπος, σε κάθε γωνιά της γης, θα έπρεπε να έχει την “ελευθερία της κίνησης”.

Η καμπάνια που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Super Bowl και συνέχισε με τα βίντεο γύρω από τους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς αγώνες, χρειάστηκε 2 χρόνια για να δημιουργηθεί. Βλέπεις, το να βρεις ένα μήνυμα που να μπορεί να ακουστεί παγκόσμια, δεν είναι κάτι εύκολο. Πόσο μάλλον να βρεις τους τρόπους με τους οποίους το μήνυμά σου θα ακουστεί. Για τις ιστορίες και τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στα βίντεο της καμπάνιας χρειάστηκε επίσης πολύς χρόνος. Άνθρωποι των Ολυμπιακών ή Παρολυμπιακών αγώνων και άνθρωποι που αντιμετώπισαν έντονα προβλήματα κινητικότητας έπρεπε να ανακαλυφθούν. Στη συνέχεια οι ιστορίες τους έπρεπε να προσαρμοστούν για να φανούν οι δυσκολίες που πέρασαν, αλλά και ότι τελικά τα κατάφεραν. Να γίνει έντονα κατανοητό ότι ξεπέρασαν τις δυσκολίες και βγήκαν από αυτές πιο δυνατοί από ποτέ.

Η φράση “Start Your Impossible” έχει πηγή έμπνευσής της τη λέξη “kaizen”, που στα Ιαπωνικά εκφράζει τη συνεχή εξέλιξη. Η συνεχής εξέλιξη με τη σειρά της είναι μια από τις κεντρικές αξίες της Toyota ως εταιρεία. Αυτό φαίνεται και με την κίνηση της εταιρείας να αναπτύξει νέες τεχνολογίες που βοηθούν την ανθρώπινη κινητικότητα. Δεν είναι ότι εγκαταλείπει το αυτοκίνητο, είναι ότι δε μένει σε αυτό και εξελίσσεται. Άλλωστε, ακόμα και στο θέμα αυτοκίνητο χρόνια τώρα επενδύει σε νέες τεχνολογίες και εναλλακτικές μορφές κίνησης.

Κάθε βίντεο είναι μια διαφορετική οπτική. Κάθε βίντεο είναι μια διαφορετική ιστορία. Εγώ λοιπόν θα σου πρότεινα να τα δεις όλα για να βρεις αυτό που θα εμπνεύσει εσένα περισσότερο.

Πώς σου φαίνεται η πρώτη, παγκόσμια ενοποιημένη, καμπάνια της Toyota;

Καμπάνιες σαν και αυτή απο μεγάλες εταιρείες, μας δίνουν έμπνευση να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα και να προτείνουμε νέες προσεγγίσεις. Αν λοιπόν θέλεις να προωθήσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σου με δημιουργικό τρόπο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Στη neoperativa αγαπάμε το πρωτότυπο και αυθεντικό περιεχόμενο.

h/t: AdWeek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020