Θα μπορούσα να μην κάνω την παρομοίωση με το Snapchat. Κι όμως το Snapchat έκανε την επικοινωνία και το να μοιράζεσαι περιεχόμενο τόσο γρήγορα και εύκολα. Και ο υπόλοιπος κόσμος το ακούει και προσαρμόζεται. Μια νέα εφαρμογή σαν το Splash λοιπόν δε θα μπορούσε να πάει αντίθετα. Επικοινωνείς και μοιράζεσαι περιεχόμενο γρήγορα και εύκολα. Η διαφορά είναι ότι το περιεχόμενο αυτό είναι σε 360° και δεν αφορά μόνο λήψεις φωτογραφιών αλλά και βίντεο. Η εικονική πραγματικότητα μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας.

Προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για iOS από την Southwest Interactive. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες μπορούν να προβληθούν φυσικά σε smartphones αλλά και σε VR σετ όπως το Google Cardboard. Και αν θεωρείς ότι θα σε δυσκολέψει, η εφαρμογή σε καθοδηγεί για τα απαραίτητα βήματα. Όπως σε μια πανοραμική λήψη, έτσι και στο Splash πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα. Αλλά δεν πειράζει γιατί δημιουργείς ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Και γίνεται καλύτερο. Οι δυνατότητες της εφαρμογής σου επιτρέπουν να κάνεις τέτοια επεξεργασία που ίσως δεν περιμένεις. Μπορείς να βάλεις ένα βίντεο πάνω σε άλλο κι ας το έχεις τραβήξει κάποια άλλη στιγμή. Έτσι αυτό που δημιουργείται είναι σίγουρα μοναδικό και ιδιαίτερο. Ανάλογα με τη ματιά σου.

“Το σημαντικότερο είναι ότι επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει ένα emotional landscape”, δηλώνει ο cofounder Michael Ronen. H εφαρμογή αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής και κάνει ένα βήμα προς το μέλλον. Άγνωστο το τι θα δούμε ακόμα στο θέμα της εικονικής πραγματικότητας.

Η εμπειρία όπως τη ζεις γίνεται social με το Splash!

Κι αν την κατεβάσεις και τη δοκιμάσεις πες μας την εμπειρία σου με ένα σχόλιο.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020