Στις 24 Ιουλίου η Nike παρουσίασε το πιο πρόσφατο βίντεο που συνοδεύει την προσπάθεια της εταιρείας να διαθέτει στον κόσμο ό,τι χρειάζεται για να κατακτήσει τους στόχους του. Οι τελευταίες καμπάνιες της γνωστής εταιρείας συνοδεύονται από δυνατά μηνύματα που σκοπό έχουν να εμπνεύσουν. Έτσι δεν κάνει άμεση προώθηση των προϊόντων της, αλλά της κουλτούρας που επιλέγει να ακολουθήσει. Αυτό καταφέρνει να κάνει και η νέα αυτή καμπάνια με τίτλο “An Unlimited Future”, “Ένα μέλλον χωρίς όρια”.

“Champions weren’t born champions. They were born babies.”. “Οι πρωταθλητές δε γεννήθηκαν πρωταθλητές. Γεννήθηκαν μωρά.”. Το βίντεο που δημιουργήθηκε από την Weiden + Kennedy λαμβάνει δράση μέσα σε μια αίθουσα με πολλές κούνιες με μωρά. Τα ονόματα των μωρών είναι μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα αθλητών που στηρίζει η εταιρεία. Neymar Jr , Serena Williams, ο LeBron James , Mo Farah και Zhou Qi. Κεντρικός πρωταγωνιστής όμως είναι ο ηθοποιός Bobby Cannavale. Μπαίνει στην αίθουσα και δίνει ένα μάθημα ζωής στους μικρούς ήρωες. Δεν επιλέγουμε πολλά από όσα έχουμε στην αρχή της ζωής μας… αλλά επιλέγουμε το πως αυτή θα είναι στη συνέχεια.

Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του marketing πλέον είναι το βίντεο. Επιπλέον δύναμη δίνει το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο. Και σε αυτή την καμπάνια το μήνυμα είναι πολύ ισχυρό. Η Nike χρησιμοποιεί creative ads (δημιουργικές διαφημίσεις) σε μια περίοδο που ταυτόχρονα παρουσιάζει αθλητές που υποστηρίζει στο ξεκίνημά τους. Από τη μια πλευρά λοιπόν είναι αυτοί που ξεκινούν σα μωρά την καριέρα τους στον αθλητισμό. Από την άλλη ονόματα αθλητών που είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμα. Κι όμως όλοι ξεκίνησαν απο το ίδιο σημείο. Μια κούνια. Ως μωρά.

An Unlimited Future. Ένα μέλλον χωρίς όρια.

Πηγή φωτογραφίας

Καμπάνιες σαν κι αυτή από μεγάλες εταιρείες μας κάνουν να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα. Να έχουμε μια πιο δημιουργική προσέγγιση σε κάθε δικό μας project που αναλαμβάνουμε. Γιατί εδώ στη neoperativa αγαπάμε το πρωτότυπο, δημιουργικό και αυθεντικό περιεχόμενο. Οπότε, αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο για το δικό σου brand, στείλε μας μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020