Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει εδώ στο blog της NEOPERATIVA. Όταν πας σε ένα συνέδριο, όλη η δράση μοιράζεται μέσα από το Twitter στον υπόλοιπο κόσμο. Η ενημέρωση γίνεται εκείνη τη στιγμή κι έτσι μαθαίνουν τις σημαντικότερες εξελίξεις όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν σε αυτό. Το Hellenic Innovation Forum πραγματοποιήθηκε στις 1 & 2 Μαρτίου. Κεντρικά θέματα αποτέλεσαν η ανταγωνιστικότητα της έρευνας στην Ελλάδα και πως μπορεί – και πρέπει – να αξιοποιηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτό τουλάχιστον ήταν αυτό που εγώ κράτησα περισσότερο από τις δύο μέρες του συνεδρίου.

Εκτός από τις ομιλίες στην κεντρική αίθουσα, δόθηκε η ευκαιρία, ως μια παράλληλη δράση, σε επιχειρήσεις που καινοτομούν ή οργανισμούς που κάνουν έρευνα γύρω από την καινοτομία, να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παράλληλη δράση από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και σημαντικά αποτελέσματα για τις ελληνικές startups ήταν τα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον της γεμάτης αίθουσας. Επίσης, ίσως για πρώτη φορά σε τέτοιο συνέδριο, ερευνητές είχαν το χώρο και το χρόνο να παρουσιάσουν σε επιχειρηματικό κόσμο τα αποτελέσματα των επιστημονικών τους ερευνών. Έτσι, σε περίπτωση που υπήρχε επιχειρηματικό ενδιαφέρον, το networking στο διάλειμμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιθανή συνεργασία.

Είναι πολύ σημαντικό να συμβαίνουν τέτοιες εκδηλώσεις και να τις παρακολουθεί και ο επιστημονικός αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος. Εγώ βρέθηκα εκεί χάρη στο EGG και τη Eurobank που υποστήριξαν έμπρακτα το #hif17. Γιατί αυτό ακριβώς ήταν το hashtag της εκδήλωσης. Και σταματατώ εδώ την περιγραφή. Ας μιλήσουν τα tweets τώρα.

Άντε κάτι τελευταίο. Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Η έρευνα και η επιχειρηματικότητα επιτέλους μαζί.

 

One Comment

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020