Θέλεις μέσα από μια σελίδα στο Facebook να απευθυνθείς σε όλο τον κόσμο; Θες να μεγαλώσεις την κοινότητα που σε ακολουθεί και δεν ξέρεις πως να τους προσεγγίσεις; Όποιος κι αν είναι ο λόγος… τα Facebook Posts υποστηρίζουν πλέον παραπάνω από μια γλώσσες! Και αν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με τα Social Media καταλαβαίνεις αμέσως γιατί μια τέτοια είδηση είναι σημαντική!

Το Facebook δεν έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στη νέα αυτή δυνατότητα, αλλά πλέον οι διαχειριστές σελίδων έχουν μια νέα ρύθμιση στη διάθεσή τους που τους επιτρέπει να γράψουν Facebook Posts σε πολλαπλές γλώσσες.

Η ρύθμιση αυτή δεν είναι διαθέσιμη αυτόματα οπότε πρέπει να την ενεργοποιήσεις μόνος σου. Αυτό γίνεται με το να πας στις ρυθμίσεις της σελίδας στο Facebook, να πας προς τα κάτω και να βρεις την επιλογή “Posts in Multiple Languages”, ανάμεσα στις επιλογές “Similar Page Suggestions” και “Comment Ranking.”

Facebook Posts

Από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσεις την επιλογή αυτή, θα μπορείς πλέον να προσθέσεις όσες γλώσσες θέλεις όταν γράφεις Facebook Posts. Σου δίνεται φυσικά η επιλογή για μια προκαθορισμένη γλώσσα. Στο παράδειγμα παρακάτω φαίνεται ως αρχική επιλογή η Αγγλική γλώσσα. Όταν θα έχεις πληκτρολογήσει το κείμενο, μπορείς να πατήσεις την επιλογή για να βάλεις και άλλη γλώσσα και να επεξεργαστείς τη σχετική μορφή του Facebook Post.  Και μετά τη διαδικασία την ξέρεις… Δημοσίευση!

Facebook Posts

Μετά τη δημοσίευση αρχικά το Facebook Post θα προβάλλεται στην προκαθορισμένη γλώσσα αλλά θα δίνεται και η δυνατότητα να αλλάξει κάποιος την προβολή στις άλλες γλώσσες που έχουν επιλεγεί από το διαχειριστή της σελίδας.

Facebook Posts

Αυτό μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι αφορά μόνο σελίδες που θέλουν να προβληθούν παγκοσμίως και να μεγαλώσουν το κοινό ή την κοινότητά τους αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Πλέον με το διαδίκτυο όλοι μπορούν να προβληθούν παντού. Επιπλέον αυτή η δυνατότητα αυξάνει άμεσα την απήχηση μιας δημοσίευσης και κατ’ επέκταση μιας ολόκληρης σελίδας αφού μπορεί να προβληθεί και να γίνει άμεσα κατανοητή και σε άλλες γλώσσες και χώρες. Ευχαριστούμε Facebook! 

Πηγή: Wersm

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020