Σημείωση: Το 2017, το 85% των χρηστών του Facebook και του Instagram επέλεξαν να μην αναπαράγεται ο ήχος στα βίντεο που παρακολούθησαν.

Έρχομαι λοιπόν, μετά την παραπάνω σημείωση, να αναφέρω το νέο. Το Facebook τον τελευταίο καιρό, δοκιμάζει τις ηχητικές ενημερώσεις κατάστασης. Εκτός από τις λίστες, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις τόσες άλλες επιλογές λοιπόν, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει ακόμα μία. Μία που δε χρειάζεται την εικόνα σου, αλλά ταυτόχρονα είναι πιο προσωπική απ’ ότι τα γράμματα πάνω σε ένα χρώμα.

Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί, σε αντίθεση με το Instagram, οι χρήστες του Facebook αποφεύγουν τελευταία να μοιράζονται προσωπικές στιγμές τους στο Facebook. Μπορεί να αναδημοσιεύσουν κάποιο νέο, μουσική, ίσως μια τοποθεσία ή μια πολύ καλή φωτογραφία, αλλά όχι σε πιο άμεσο επίπεδο. Κάτι που προσπάθησε να ανακτήσει με τη δική του μορφή για Stories, αλλά απέτυχε.

Γιατί ήχος; Γιατί σίγουρα κάποια στιγμή έχεις στείλει ηχητικό μήνυμα στο Messenger σε μια συνομιλία, επειδή βαριόσουν να το γράψεις. Στο Messenger λοιπόν έχει δουλέψει αρκετά καλά ως τώρα, όπως και σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Η πραγματική πρόκληση είναι αν οι ηχητικές ενημερώσεις κατάστασης θα είναι μια δυνατότητα που θα γυρίσει τους χρήστες πίσω στο Facebook Feed τους.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Podcasts και τεχνολογίες, όπως οι ηχητικοί βοηθοί, γίνονται όλο και μεγαλύτερο θέμα. Βλέπεις, είμαστε συνέχεια με ακουστικά στα αυτιά και το κινητό στο χέρι. Τι πιο εύκολο λοιπόν από το να μιλάμε και να ακούμε ό,τι ταιριάζει σε εμάς; Ίσως έτσι σκέφτονται κι εκεί στο Facebook και σκέφτονται να βάλουν τις ηχητικές ενημερώσεις μέσα στο παιχνίδι. Προς το παρόν το Facebook έχει δώσει πρόσβαση σε κάποιους χρήστες στην Ινδία για να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας κίνησης.

Στα βίντεο λοιπόν, οι περισσότεροι κλείναμε τον ήχο το 2017. Μήπως συμβεί το ίδιο και σε αυτή τη δυνατότητα, πριν καν τη δούμε να γίνεται διαθέσιμη παγκόσμια;

Έτοιμοι για “micropodcasting” απ’ ευθείας στο Facebook Feed σας;

h/t: WeRSM
cover pic: Lui Peng

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020