Η συλλογή Breaking Point είναι η πιο πρόσφατη σειρά από ζωγραφικές δημιουργίες από τον Αμερικανό καλλιτέχνη James Bullough. Σε αυτή τη συλλογή ο ανήσυχος ζωγράφος παρουσιάζει αποσπασματικά διαφορετικές φιγούρες οι οποίες τεμαχίζονται άναρχα σε σχέση με το περιβάλλον τους. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει να σχηματίζουν ένα ενιαίο και όμορφο σύνολο.

Ο καλλιτέχνης έχει τη βάση του στο Βερολίνο όπου και συνεργάστηκε με χορευτές για να μελετήσει την κίνηση του ανθρώπινου σώματος. Αυτή η στιγμή της έντασης, της δύναμης, της κυριαρχίας πάνω στο σώμα γίνονται θραύσματα για χάρη του Bullough. Με τον τρόπο αυτό και με προσοχή στη λεπτομέρεια καταφέρνει να παρουσιάσει τη σύνδεση ανάμεσα στο μυαλό και στο σώμα. Η στιγμή της κορύφωσης ή η στιγμή ακριβώς μετά έχουν έντονη συναισθηματική φόρτιση. Ακριβώς αυτή τη φόρτιση αποδίδει στα έργα του ο καλλιτέχνης.

Η δουλειά του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιμπρεσιονιστική και φυσικά είναι εντυπωσιακή. Μάλιστα η συλλογή παρουσιάστηκε στη Think Space Gallery στην Καλιφόρνια. Κάθε καμβάς δίνει μια διαφορετική αίσθηση. Όλοι τους έχουν δημιουργηθεί με προσοχή και απίστευτη τεχνική.

Breaking Point: Μια συλλογή που αποτελεί έμπνευση.

jamesbullough15 jamesbullough14 jamesbullough12 jamesbullough11 jamesbullough10 jamesbullough9 jamesbullough7 jamesbullough6 jamesbullough5 jamesbullough4 jamesbullough3 jamesbullough1

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020