Μαθητές φτιάχνουν την νέα διαφήμιση Johnnie Walker και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό…

…και δάκρυα στα μάτια. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την διαφήμιση και προσέχοντας τις νέες ενδιαφέρουσες δουλειές, το μάτι μου έπεσε πάνω στην νέα διαφήμιση για ουίσκι από τη γνωστή εταιρεία.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα σε συνεπαίρνει το τοπίο, τα χρώματα, τα λόγια… μα τίποτα δεν σε προϊδεάζει για το τέλος. Στο έρημο, πανέμορφο και κρύο σκηνικό της Σκωτίας και συγκεκριμένα στο Isle of Skye, δυο αδέρφια περπατούν και προσπαθούν να φτάσουν στον στόχο τους. Σύμφωνα με την αφήγηση, περνούν από τα μέρη της παιδικής τους ηλικίας, από τα μέρη που εξερευνούσαν σαν παιδιά, από το πατρικό τους σπίτι.

Καθώς οι εικόνες περνούν, τα μέρη εναλλάσσονται, και εμείς θέλουμε να πάρουμε το επόμενο αεροπλάνο για Σκωτία (και ίσως λίγο ουίσκι), ο αφηγητής – που είναι ο ένας από τους δυο- μιλά για το πώς ο αδερφός του ήταν δίπλα του για να τον καθοδηγεί, να τον προστατεύει, και να είναι κοντά του βοηθώντας τον να είναι ελεύθερος. Και κάπου εκεί αρχίζεις να συνειδητοποιείς. Δεν θα κάνω άλλο spoiler… Δείτε το βίντεο πρώτα, και επιστρέψτε για τα υπόλοιπα:

 

 

Μπήκε ένα σκουπιδάκι και στο δικό σας μάτι; Σας προειδοποίησα. Λίγο η θέα, λίγο η αδερφική αγάπη, λίγο η αφήγηση και λίγο το πιάνο… δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος.

Η συγκεκριμένη, λοιπόν διαφήμιση, είναι φτιαγμένη από τους Daniel Titz και Dorian Lebherz, σπουδαστές της Baden-Württemberg Film Academy, οι οποίοι δηλώνουν πως θέλουν να διαπρέψουν στο χώρο της διαφήμισης, και μετά από την τελευταία δουλειά τους κάτι μου λέει ότι πρέπει να τους κάνουμε #neocreators.

Είναι καλό να βλέπουμε τέτοιες δουλειές στο χώρο της προώθησης και της διαφήμισης. Δουλειές που μένουν αξέχαστες και μαγνητίζουν.  Πολλά συγχαρητήρια στους Daniel και Dorian, αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα.

 

Directors: Dorian Lebherz and Daniel Titz
Director of Photography: Jan David Günther
Production Company: Filmakademie Baden-Württemberg
Producer: Madlen Folk, Johann Valentinitsch
Starring: Mathew Lewis Carter, Robin Guiver
Editor: Raquel Nuñez
Music: Renée Abe
Sound design: Marvin Keil
Voice: John Reilly
1st Assistant Camera: Adrian Huber
Colorist: Jan David Günther

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020