Δύο είναι τα πιο πολυσυζητημένα βίντεο αυτή την περίοδο. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Μάντισσα” από τη Μαρίνα Σάττι και το βίντεο παρουσίασης μιας ακόμα σεζόν της ραδιοφωνικής εκπομπής “Καλοκαίρι στο Νότο”. Με το βίντεο “Cretan Survivor – Challenge Accepted” να είναι ήδη Νο2 trend στο YouTube, νομίζω έχουμε ένα case study να μελετήσουμε.

Ήταν 2003 όταν γεννήθηκε η ιδέα για την εκπομπή Καλοκαίρι στο Νότο. Κρήτη, ξαπλώστρες, ωραία βραδιά κι ένα παλιό cd player. Αυτά αρκούσαν για να γίνει η μουσική αρχή. Από ένα μικρό, τοπικό ραδιόφωνο στην Ιεράπετρα, η εκπομπή γίνεται μια από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές παραγωγές στην Ελλάδα. Συνεντεύξεις, events και φυσικά… βίντεο! Δεν περίμεναν το 2017 για να κάνουν χαμό, αλλά μάλλον το 2017 είναι η χρονιά τους. Δες το βίντεο με το οποίο μας προσκαλούν και φέτος να τους ακούσουμε και θα καταλάβεις.

Λοιπόν; Πολλοί νομίζω το έχουμε σκεφτεί με την παρέα μας να φτιάξουμε ένα βίντεο τύπου Survivor. Τα παιδιά όμως το έκαναν πράξη και μάλιστα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Ένα βίντεο που χαρίζει γέλιο και σε βάζει στο κλίμα του καλοκαιριού, όπως το ζουν εκεί στο νότο. Βέβαια, το Καλοκαίρι στο Νότο έκανε χαμό και πέρσι (κι έλεγα πού το ξέρω πού το ξέρω). Το περσινό τους βίντεο είχε γίνει κι αυτό viral και θέμα από εφημερίδες, εκπομπές, μέχρι και δελτία ειδήσεων. Κι αυτό γιατί το παραδοσιακό παντρεύεται με τις σύγχρονες τάσεις με τον πιο αθώο τρόπο. Πέρσι αρκούσαν οι περίπου 400.000 προβολές του βίντεο και η ατάκα “Let’s Do It Χαρίλαε!” για να γίνει θέμα. Φέτος, το βίντεο “Cretan Survivor – Challenge Accepted”, έχει ήδη σχεδόν μισό εκατομμύριο προβολές στις πρώτες 5 μέρες στο YouTube και πάνω από 2 εκατομμύρια στο Facebook.

Πάρε μια γεύση για το πώς είναι το δικό τους Καλοκαίρι στο Νότο:

“Πιστεύουμε ότι κάτι τρέχει με αυτό το καλοκαίρι. Ότι μάλλον δεν είναι το κλίμα, ούτε ο καιρός που είναι διαφορετικός… αλλά το πως αλλάζουμε εμείς και αφήνουμε τους εαυτούς μας έστω λίγο πιο ελεύθερους, έστω και λίγο πιο ανεξάρτητους από τον καθωσπρεπισμό της καθημερινότητας… Είναι εκείνο το λεπτό σημείο που οι πράξεις οδηγούνται στην μηχανοποίηση, οι σκέψεις στο κλισέ, και τα λόγια στην στειρότητα. Το ”Καλοκαίρι Στο Νότο” είναι πάνω από κοινωνίες, πλαστούς παραδείσους και κράτη. Δεν έχει σχέση με υλικά, και δεν απαρτίζεται από ανθρώπους με μπαταρίες. Είναι μια ιδέα.”

Αν θες να μάθεις παραπάνω για την ιδέα και τις δράσεις, δεν έχεις παρά να μπεις στην επίσημη σελίδα που έχει το Καλοκαίρι στο Νότο!

Τι λες για λίγο ακόμα Καλοκαίρι στο Νότο;

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020