Κι εκεί που νόμιζες ότι οι μεγάλοι παίχτες έχουν πια καθιερωθεί και ότι η μάχη πια είναι μόνο ανάμεσά τους… έρχεται κάτι νέο! Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που ακούει στο όνομα Candid. Η νέα αυτή εφαρμογή εστιάζει όπως όλοι πια στην παραγωγή περιεχομένου από τους χρήστες. Κι ενώ όλοι τους κυνηγούν για το βίντεο, το Candid δε ξεχνά ότι σε όλους μας αρέσει να έχουμε άποψη και να σχολιάζουμε τις απόψεις των άλλων.

Πριν προλάβει το μυαλό σου να πάει στο “άλλο ένα Twitter, άλλο ένα σημείο να κράζουμε”, το Candid έχει διαφορετική άποψη. Στην εφαρμογή όλοι και όλα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ευγενείας. Είναι ταυτόχρονα πρόσκληση και πρόκληση για τους χρήστες να αφήσουν στην άκρη την κακία που έχουν έτοιμη στη γλώσσα και να μιλήσουν πιο “πολιτισμένα”. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, τα πάντα στο Candid αναλύονται προκειμένου να διατηρείται “καθαρό”. Κι αν κάτι του ξεφύγει… μπορείς εσύ να το αναφέρεις ως μη ταιριαστό.

wersm-candid-is-a-new-polite-social-network-img-1

Κάτι ακόμα. Όλα γίνονται ανώνυμα. Όπως ήδη συμβαίνει και με διάφορες άλλες νέες εφαρμογές, η εγγραφή γίνεται μέσω Facebook. Αλλά το περιεχόμενο που εσύ παράγεις δε συνδέεται άμεσα με κανένα τρόπο με το λογαριασμό σου. Ακόμα και τους φίλους σου να προσθέσεις, δε θα ξέρεις ποιος έχει παράξει τι μέσα στην εφαρμογή. Ακόμα και το όνομα πάνω από κάθε δημοσίευση δίνεται τυχαία με βάση κάποιο αλγόριθμο. Αμ πως!

[bctt tweet=”Candid: Μια εφαρμογή που θέλει οι συζητήσεις να γίνονται ελεύθερα αλλά πάντα με ευγένεια.” username=”neoperativa”]

Σύμφωνα με την ιδρύτρια του Candid, Bindu Reddy, η εφαρμογή είναι ένα σημείο έκφρασης ιδεών. Χωρίς αυτές να προσωποποιούνται. Έτσι ευνοείται η συζήτηση και αποφεύγεται η επίθεση στο άτομο, κάτι που συμβαίνει συχνά στις μέρες μας. Ίσως αυτή η ανωνυμία που προσφέρει η νέα αυτή εφαρμογή είναι ό,τι χρειαζόαμστε για να νιώσουμε άνετα με το ποιοι πραγματικά είμαστε. Περισσότερα μπορείς να μάθεις στην επίσημη ιστοσελίδα και μη ξεχάσεις αν το δοκιμάσεις να μας πεις τη γνώμη σου. Διαθέσιμο για Android και iOS.

Το Candid μας προσκαλεί να είμαστε ευγενείς, το ‘χουμε;

wersm-candid-is-a-new-polite-social-network-img-2

HT: Wersm

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020