Η PokerStars επέλεξε το γαλλικό agency Romance για την παραγωγή της πιο πρόσφατης καμπάνιας της. Πρόκειται για μια καμπάνια στην οποία το μήνυμα μας λέει ότι “You are already a great poker player” – “Είσαι ήδη ένας σπουδαίος παίκτης του Poker”. Το σημείο όμως στο οποίο θέλω να εστιάσω δεν είναι τόσο η ίδια η καμπάνια. Βλέποντάς την, κατάλαβα ότι κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας αυτής είναι ένας Έλληνας ηθοποιός, ο Αλέξανδρος Γιάννου.

Ο Αλέξανδρος Γιάννου είναι ένας ηθοποιός τον οποίο γνωρίζουμε από τη σειρά “Πολυκατοικία” και από αρκετές ελληνικές ταινίες. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Αυτό προφανώς τον έφερε και στο κάστινγκ που έκανε ο σκηνοθέτης Rudi Rosenberg. Στην αναζήτηση ενός εκφραστικού Poker Face, ο σκηνοθέτης είδε αρκετούς ηθοποιούς. Τους ζήτησε να κάνουν διάφορες γκριμάτσες και εκφράσεις με το πρόσωπό τους. Ανάμεσα τους λοιπόν, ο Αλέξανδρος ξεχώρισε και έγινε το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας. Όπως λέει και ο αρθρογράφος του Adweek σε κάποιο σημείο, “Ο ηθοποιός που διάλεξαν ήταν τέλειος για το ρόλο. Το πρόσωπό του είναι δύσκολο να διαβαστεί.”. Ήρθε η ώρα να δεις και μόνος σου!

Σου έχει συμβεί να εμφανιστεί κάτι που δεν ήθελες σε μια εταιρική παρουσίαση; Σου έχει τύχει να σου παίρνουν το μεγάλο κομμάτι της πίτσας που τόσο ήθελες; Οι σκηνές του βίντεο μοιάζουν αρκετά οικείες και είναι αστείες. Αλλά εσύ πώς θα αντιδρούσες; Μήπως η καλύτερη αντίδραση θα ήταν να κρύψεις το συναίσθημα πίσω από ένα Poker Face; Άλλωστε η φράση δεν έχει βγει τυχαία. Και κάπως έτσι ο Αλέξανδρος Γιάννου ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη καμπάνια.

Λίγα παραπάνω λόγια για την καμπάνια:

Η καμπάνια πρόκειται να προβληθεί ως διαφήμιση στην τηλεόραση σε 10 χώρες παγκοσμίως. Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική είναι μόνο μερικές από αυτές. Τώρα το αν θα την δούμε στην ελληνική τηλεόραση δεν είναι ακόμα σίγουρo. Ελπίζω πάντως να παιχτεί όντως γιατί είναι πολύ όμορφο να βλέπεις Έλληνες ηθοποιούς να επιλέγονται από μεγάλα brands για τέτοιες καμπάνιες.

Η PokerStars είναι μια παγκόσμια γνωστή εταιρεία στο χώρο του Poker. Αυτό, ως τώρα, έχει προσεγγίσει πολλούς έμπειρους παίκτες στην πλατφόρμα της. Με την παραπάνω καμπάνια, ωστόσο, θέλει να πείσει νέους και αρχάριους παίκτες ότι είναι η κατάλληλη πλατφόρμα και γι’ αυτούς. Και δε θα βρεις ποτέ το κατάλληλο Poker Face αν πρώτα δεν κάνεις αρκετή εξάσκηση.

Μέχρι τότε, μπορείς να εμπνευστείς για το τέλειο Poker Face από τη δική σου καθημερινότητα.

CREDITS
Client: PokerStars
Brand Management: Simon Tilbury, Martin Szelenbaum, Kirsten Everett

Agency: Romance
Creative Director : Alexandre Hervé
Copywriters : Philippe Pinel & Frédérick Lung
Assistant AD: Julien Rezette
Business Director: Sébastien de Milleville
Account Manager: Nicolas Andrieux

Production Company: Insurrection
Director: Rudi Rosenberg

h/t: AdWeek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020