Ήταν Οκτώβρης του 2016 όταν η Campari ανακοίνωσε την έναρξη των Campari Red Diaries. Η επικοινωνία του brand άλλαξε αρκετά από εκείνη τη στιγμή και μετά, αποκτώντας νέα προσέγγιση. “Κάθε κοκτέιλ έχει να πει μια ιστορία”, λέει η εταιρεία. Το κοκτέιλ αντιμετωπίζεται πια ως μορφή τέχνης που δημιουργεί εμπειρίες και συναισθήματα, εμπνέοντας έτσι και τους bartenders να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό κάθε φορά.

Πώς έγινε η αρχή; Λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη του Ιανουαρίου 2017, παρουσιάστηκε η πρώτη μικρού μήκους ταινία. “Killer in Red” ο τίτλος της. Τα στοιχεία της επιτυχίας της; Η Ρώμη, που αποτελεί το “σπίτι” του studio Cinecittà, ο σκηνοθέτης Paolo Sorrentino και ο παγκόσμια γνωστός ηθοποιός, Clive Owen. Τα κοκτέιλ λένε ιστορίες και καθένα από αυτά έχει και διαφορετικό συμβολισμό. Εκτός από την ίδια την ταινία, η καμπάνια είχε σκοπό να αναδείξει την ιστορία γύρω από 12 κοκτέιλ και 14 bartenders του κόσμου. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η μαγεία γύρω από τη δημιουργία κάθε Campari κοκτέιλ.

2018, τέλη Ιανουαρίου και τα Red Diaries της Campari αποκτούν ένα νέο κεφάλαιο. “The Legend of Red Hand” – “Ο μύθος του κόκκινου χεριού” είναι ο τίτλος και έχουμε στα χέρια μας μια ακόμα εθιστική μικρού μήκους ταινία. Όλα επιστρέφουν στο Μιλάνο, τη γενέτειρα του Campari. Η σαγηνευτική ηθοποιός Zoe Saldana συνεργάζεται με τον Ιταλό ηθοποιό Adriano Giannini, υπό τις οδηγίες του Ιταλού σκηνοθέτη Stefano Sollima. Η Zoe υποδύεται την Mia Parc, μία χαρισματική φωτογράφο, της οποίας το όνομα είναι ένας τέλειος αναγραμματισμός του “Campari”. Επίσης, το όνομα Davide με το οποίο παρουσιάζεται ο Adriano στην ταινία, είναι το όνομα του ιδρυτή της εταιρείας. Τίποτα λοιπόν δεν αφέθηκε στην τύχη. Σε αφήνω να χαρείς τη φετινή ταινία και συνεχίζουμε μετά.

Red Hand αποκαλούνται οι καλύτεροι δημιουργοί κοκτέιλ στον κόσμο. Στην αναζήτηση του ενός, η Mia Parc κατάλαβε ότι δεν είναι μόνο ένας. Και αυτό ακριβώς θέλει να δείξει και η ταινία. Και αυτή τη χρονιά, συμπληρωματικά με την ταινία, παρουσιάζονται έξι από τους καλύτερους bartenders του κόσμου. Ιταλία, Αγγλία, Αμερική, Αργεντινή, Βραζιλία και Γερμανία, όλες τους έχουν το δικό τους ξεχωριστό Red Hand bartender. Όλοι τους δημιούργησαν το δικό τους “Red Hand” κοκτέιλ, εμπνέοντας και όλους τους λάτρεις του Campari να αναζητήσουν την τελειότητα στο δικό τους κοκτέιλ. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν βρίσκεις έναν bartender να δίνει κάτι παραπάνω στην τέχνη του, το γεύεσαι και στο κοκτέιλ του. Και όπως είπαμε και στην αρχή, “κάθε κοκτέιλ έχει να πει μια ιστορία”. Σωστά;

Είναι ωραίο που η Campari είναι μια από τις εταιρείες που δημιουργούν branded content, χωρίς να κάνουν κατά μέτωπο διαφήμιση. Όπως είχαμε δει και στην καμπάνια του οινοποιείου Coppola, όλα γυρνούν γύρω από το brand, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη της ιστορίας. Το να ξεφεύγεις από την τυπική διαφήμιση και να δημιουργείς περιεχόμενο που εκφράζει τις αξίες σου, είναι το επόμενο κεφάλαιο στην επικοινωνία κάθε brand. Μόνο έτσι ο κόσμος σου μπορεί να έρθει πιο κοντά με την ουσία που σε κάνει να υπάρχεις ως εταιρεία. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο ούτε κάτι απλό, αλλά είναι πολύ δυνατό και έντονο.

Έτοιμοι για αναζήτηση του καλύτερου κοκτέιλ;

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020