Αν σου έδιναν ένα brief με τις λέξεις “Hot” και “Spicy”, τι θα σκεφτόσουν; Δε θα πήγαινε ο νους σου κάποια στιγμή στη φωτιά; Γιατί για κάποιους, όταν το φαγητό είναι λίγο –  έως πολύ –  καυτερό, σίγουρα το παρομοιάζουν με τη φωτιά. Μάλλον κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι δημιουργικοί άνθρωποι της Ogilvy Hong Kong όταν η KFC τους ζήτησε να δημιουργήσουν διαφημίσεις για το Hot&Spicy τηγανιτό της κοτόπουλο.

Το ακόμα πιο ωραίο με τους δημιουργικούς ανθρώπους, έρχεται όταν αφήνονται ελεύθεροι στις προτάσεις τους και δε σκέφτονται συμβατικά. Έτσι, το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι έξυπνο, δημιουργικό και σίγουρα ξεχωριστό. Πέρα λοιπόν από τη γενική έννοια της φωτιάς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις διαφημίσεις, πέρασαν και σε πιο κυριολεκτική απόδοση. Χρησιμοποίησαν το ίδιο το κοτόπουλο, που με το σωστό φωτισμό και τη σωστή επεξεργασία, πήρε τη θέση της φωτιάς. Της φωτιάς κατά την εκτόξευση ενός πυραύλου στο διάστημα, στην εξάτμιση ενός πολύ γρήγορου αυτοκινήτου ή ακόμα και στο backround της παρουσίασης των Power Rangers. Εντάξει, το τελευταίο ειδικά, δεν περίμενα με τίποτα να το δω!

kfc hot&spicy διαφήμιση kfc hot&spicy διαφήμιση kfc hot&spicy διαφήμιση

Και δε μιλάμε για ψηφιακή διαφήμιση που εύκολα θα μπορούσε να γίνει viral. Στόχος της συγκεκριμένης καμπάνιας της KFC, ήταν ο πραγματικός κόσμος. Οι διαφημίσεις αυτές τυπώθηκαν και αναρτήθηκαν σε σημεία, στα οποία θα σταματούσες για να τις δεις, να τις επεξεργαστείς και να τις θαυμάσεις. Είναι πολύ ωραίο να απολαμβάνεις μια καλή και έξυπνη διαφήμιση πού και πού.

Το να δημιουργήσεις τόσο όμορφα μια ιδέα, δεν είναι πάντα εύκολο. Η εύρεση των κατάλληλων ιδεών, το design, η φωτογραφία, ο φωτισμός και η επεξεργασία παίζουν όλα τους σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Η ομαδική δουλειά και η εύρεση των κατάλληλων δημιουργικών ανθρώπών είναι η μαγική συνταγή για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό κι εμείς εδώ στη neoperativa επενδύουμε στους δημιουργικούς ανθρώπους και στις ξεχωριστές ιδέες.

Για πες, ποια KFC διαφήμιση είναι η αγαπημένη σου;

CREDITS:
Agency: Ogilvy & Mather Hong Kong
Client: KFC Hong Kong
Chief Creative Officer: Reed Collins
Creative Director / Business Partner: John Koay
Creative Director: Matt Nisbet
Associate Creative Director: Kai Fung Chan
Art Director: John Koay
Account Manager: Stella Fung
Project Manager: Jennifer To
Photographer: Illusion, Bangkok
Illustrator: Illusion, Bangkok
Retoucher: Illusion, Bangkok

h/t: Adweek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020