Η νέα καμπάνια της LEGO εμπνέει τόσο τα μικρά παιδιά, όσο και τους μεγαλύτερους να χτίσουν το μέλλον που ονειρεύονται… Κυριολεκτικά.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο όμιλος της Ogilvy Ταιλάνδης βρίσκεται πίσω από τη νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας LEGO. Έχοντας ως σύνθημα τη φράση “Build the Future” (=Χτίσε το μέλλον), οι δημιουργοί της καμπάνιας φαντάστηκαν μικρά αγόρια να «χτίζουν» το επάγγελμα των ονείρων τους. Έτσι, τοποθέτησαν μικρά αγόρια μέσα σε γιγάντιες φιγούρες από τα χαρακτηριστικά Ένα αγόρι εμφανίζεται ως αστροναύτης, ένα άλλο ως πυροσβέστης και το τελευταίο ως rockstar.

Βέβαια, αυτή η κίνηση του brand θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί στρατηγική, υπό την έννοια του ότι το εμπορικό σήμα θέλει να διατηρήσει τη θέση του τόσο στη φαντασία των παιδιών όσο και στων ενήλικων. Με αυτή την καμπάνια, η LEGO αποδεικνύει όχι μόνο ότι αναγνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το target group της, αλλά και ότι θέλει να συνεχίσει στο ίδιο – επιτυχημένο – μοτίβο.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη καμπάνια βραβεύτηκε στην τελευταία απονομή των Cannes Lions, του διεθνούς φεστιβάλ δημιουργικότητας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. 

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

H/T: UFunk

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020