Μεταξύ μας τώρα. Ακόμα κι αν δεν το έχεις γράψει σε κάποιο σχόλιό σου δημόσια, σίγουρα το έχεις πει σε μια συζήτηση, σε μια στιγμή πλάκας με την παρέα σου. Μη νιώθεις άσχημα, δεν είσαι ο μόνος. Τον τελευταίο καιρό η φράση “από τα lidl” έχει περάσει σε άλλη διάσταση και η χρήση της γίνεται παντού. Από μια συνομιλία, από ένα YouTube video, σε σχόλια στα γνωστά κοινωνικά δίκτυα… παντού! Συνήθως χρησιμοποιείται για αστεϊσμό ή για λόγους αποδοκιμασίας. Η Lidl Hellas όμως, με μια πανέξυπνη κίνηση για το brand name της, μετέτρεψε αυτούς τους σχολιασμούς σε κάτι καλό. Το #apotalidl λοιπόν είναι πια για καλό.

Είναι θεμιτό και εντυπωσιακό μια εταιρεία να σταματάει την άμυνα και την προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης, μετατρέποντας το αρνητικό σε απείρως θετικό. Στη Lidl Hellas σίγουρα δεν άρεσε να βλέπει τη φράση “από τα lidl” να συνοδεύει αστεία, ανέκδοτα, αρνητικά σχόλια και υποτιμητικούς τίτλους σε βίντεο από YouTubers. Ωστόσο, επέλεξε έναν δημιουργικό, έξυπνο και με θετικό αντίκτυπο τρόπο να απαντήσει σε όλο αυτό. Πλέον, ό,τι είναι “από τα Lidl” είναι για καλό. Δες παρακάτω πώς η ίδια η εταιρεία περιγράφει την ενέργεια που γίνεται σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. “Μπορούμε”.

 

από τα lidl

Με μια ανεξάρτητη εταιρεία που ειδικεύεται στο monitoring των δημόσιων αναρτήσεων, η Lidl λαμβάνει καθημερινά μια αναφορά. Στην αναφορά υπάρχουν όλες οι φορές που αναφέρθηκαν η φράση “από τα lidl” και το hashtag #apotalidl μέσα στη μέρα. Facebook, Twitter και Instagram είναι τα κοινωνικά δίκτυα που παρακολουθούνται και βοηθούν στην ενέργεια της εταιρείας.

Μία δημόσια αναφορά ισούται με 10 μερίδες φαγητού! Έτσι, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1618 αναφορές που σημαίνει 16180 γεύματα από τα Lidl. Κάτι άλλο που με εντυπωσίασε είναι η διάρκεια της ενέργειας. Η δράση ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου και έχει σκοπό να μείνει ενεργή μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου του 2018. Δεν είναι λοιπόν μόνο μια πράξη για την περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι μια δράση που εντάσσεται στη συνολική δράση προσφοράς της εταιρείας. Μπορείς να παρακολουθείς την πορεία της ενέργειας στην ξεχωριστή ιστοσελίδα της.

Το παράδειγμα της εταιρείας Lidl Hellas είναι παράδειγμα προς μίμηση από κάθε εταιρεία. Αντί να αντεπιτεθείς σε κάτι που δε σου αρέσει, δείξε σε όλους ότι εσύ διαφέρεις. Ότι εσύ μπορείς να το κάνεις διαφορετικά. Το να σκέφτεσαι έξω από το συνηθισμένο, να παίρνεις χρόνο και να επενδύεις στο διαφορετικό είναι πάντα κάτι που μας εντυπωσιάζει εδώ στη neoperativa. Και είναι κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε και σε κάθε project που αναλαμβάνουμε.

Τώρα μπορείς να γράψεις δημόσια τη φράση “από τα lidl”. Είναι για καλό!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020