Η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι πολύ όταν μια καμπάνια, αντί να επιτεθεί, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ειδικά όταν αυτή η καμπάνια είναι αυθεντική, δημιουργική και γεμάτη νόημα. Η συγκεκριμένη λοιπόν καμπάνια ακούει στο όνομα “Just Kids” και ενώ θα μπορούσε να είναι δημιούργημα της H&M, αποτελεί δημιούργημα δύο μαμάδων από τη Νορβηγία. Η Torny Hesle και η Ingrid Lea, είναι δύο μαμάδες που τυχαίνει να εργάζονται και στον κόσμο της διαφήμισης. Αυτό λοιπόν τους έδωσε τη δυνατότητα, όχι μόνο να σκεφτούν, αλλά και να δημιουργήσουν την καμπάνια αυτή.

Ο προβληματισμός τους; Ο διαχωρισμός των ρούχων για αγόρια και κορίτσια και τα διαφορετικά τους μηνύματα. Εκτός από το ροζ, τους μονόκερους και της καρδούλες, υπάρχει θέμα και με τα μηνύματα που περνούν στα κορίτσια. Σε αυτά επικρατούν η ομορφιά και φράσεις που δηλώνουν ότι η αξία βρίσκεται στα μικρά πράγματα της ζωής. Από την άλλη μεριά, στα ρούχα των αγοριών επικρατούν οι δεινόσαυροι, οι αστροναύτες και φυσικά πολύ πιο δυναμικές και επαναστατικές φράσεις. Τα αγόρια καλούνται να μεγαλώσουν και να γίνουν τα “μελλοντικά αστέρια”. Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Γιατί να υπάρχουν αυτές οι “ταμπέλες” στα ρούχα και γιατί να μη μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε όλα; Γιατί πρέπει να ξεχωρίζονται τα τμήματα για τα κορίτσια και για τα αγόρια; Με βάση αυτές τις απορίες, οι μαμάδες δημιούργησαν την καμπάνια, ονομάζοντάς την “Just Kids”. Δες τη και θα καταλάβεις.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι η καμπάνια δεν ασκεί επίθεση στην H&M, αλλά θέλει να γίνει το παράδειγμα. Οι δυο μαμάδες ζητούν και προσκαλούν την H&M να χρησιμοποιήσει το βίντεο και τις φωτογραφίες ως επίσημη καμπάνια της. Απλά προσθέτοντας το δικό της λογότυπο. Κι αυτό γιατί ως παγκόσμιο brand έχει τη δύναμη να αλλάξει τα δεδομένα. Από τον υπόλοιπο κόσμο ζητάει να μοιραστεί τα βίντεο αυτά και όλη τους την ιδέα μέσα από το Facebook και το YouTube. Επιπλέον στοιχεία μπορείς να βρεις και στην ιστοσελίδα justkidscampaign.com.

Έξυπνες οι μαμάδες λοιπόν. Όχι μόνο γιατί δημιούργησαν μια όμορφη καμπάνια, αλλά γιατί έτσι δείχνουν και τις δικές τους διαφημιστικές δυνατότητες. Η καμπάνια στο Facebook έχει πάνω από 500 χιλιάδες προβολές σε 15 μέρες και πάνω από 7 χιλιάδες κοινοποιήσεις. Και κάπου εδώ θα κλείσω με το μήνυμα που τονίζουν και οι ίδιες στη σελίδα της καμπάνιας “Just Kids”.

“Διώξτε τις φυλετικές κατηγορίες και δείξτε τα ρούχα με βάση τον τύπο και το μέγεθός τους. Σχεδιάστε ρούχα που ενθαρρύνουν και όχι ρούχα που περιορίζουν. Δείξτε αγόρια και κορίτσια με όλων των ειδών τα ρούχα. Δημιουργήστε το μέλλον κάθε μέρα.”

Εσένα πώς θα σου φαινόταν μια τέτοια αλλαγή;

Thanks to

Rune Bendiksen – Photographer, Stills and film
Daniel Peralta Rasmussen – Photo Assistant and editor
Redkamera
IT-lys
Margaret Berger / Sony / BMG – Title song
Anders Njåtun – Music composer
Sander Dahl – Editor
The kids and their families

Καμπάνιες σαν και αυτή απο μεγάλες εταιρείες, μας δίνουν έμπνευση να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα και να προτείνουμε νέες προσεγγίσεις. Αν λοιπόν θέλεις να προωθήσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σου με δημιουργικό τρόπο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Στη neoperativa αγαπάμε το πρωτότυπο και αυθεντικό περιεχόμενο.

h/t: AdWeek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020